Fabric Montage

Stof Eigenschappen

Elke stof van Raambekledingdirekt, die we in Nederland en België verkopen, heeft verschillende stofeigenschappen. Wanneer u iets nodig heeft voor bijvoorbeeld uw badkamer, moet u rekening houden met deze eigenschappen, in dit geval waterafstotend. Raambekledingdirekt biedt een ruime keuze mooie stoffen met multi-functionele eigenschappen.
Een aantal eigenschappen zijn toepasbaar om een goede sfeer in huis te creëeren en andere worden weer gekozen voor de funtionaliteit ervan. Bijvoorbeeld lichtdoorlatend of transparant, maar ook omniview, waarbij een hele hoop licht wordt doorgelaten, maar wel de privacy wordt behouden.
We bieden moderne stofeigenschappen voor een moderne inrichting. Keuken en badkamer raambekleding (evenals voor kinderkamers!) kunnen worden samengesteld met eenvoudig te reinigen stoffen en ze zien er nog fantastisch uit ook!
Zie onderstaande lijst met de beschikbare eigenschappen, welke u kunt aanschaffen via onze online shop. Maak gebruik van de zoekfuntionaliteit op iedere pagina, waardoor u uw zoekopdracht nog verder kunt verfijnen!
Blackout

Verduisterend

Ideaal voor ruimtes waarbij het licht maximaal moet worden tegengegaan. Bijvoorbeeld slaapkamers, zolderruimtes en ruimtes waar veel televisie wordt gekeken. TIP - Houdt bij het opmeten (op de dag) rekening met een ruime overlap, zodat u het maximale aan licht wegneemt.

Skyline

Lichtdoorlatend

Lichtdoorlatende raambekleding, laat een bepaalde hoeveelheid licht door, maar geeft toch maximale privacy. Ideaal voor keukens, badkamers of in ruimtes die direct zonlicht binnenlaten. Hou de zon en nieuwsgierige buren buiten, maar laat toch het licht binnen.

Single Direction

Enkelvoudige Stofrichting

Deze type stof kan alleen maar in één richting worden gebruikt voor de raambekleding, dit komt door het patroon of de structuur van de stof - Bijvoorbeeld wanneer er strepen van boven naar beneden lopen.

Recommended for moist environments

Waterafstotend, aanbevolen voor vochtige ruimtes

De naam zegt al genoeg - Een materiaal wat uitermate geschikt is voor vochtige en/of natte ruimtes. Bijvoorbeeld badkamers, douche ruimtes of wasruimtes.

Flame Retardant

Brandvertragend

Voldoet volledig aan de Europeesche eisen, wat betreft brandveiligheid (M1). Ideaal geschikt voor openbare ruimten, kantoren, hotels of net dat beetje extra veiligheid voor in huis.

Easiwipe

Eenvoudig Schoonmaken

Uitermate geschikt voor ruimte waar op regelmatige basis vieze vingers moeten worden verwijderd. De oppervlakte van deze stofsoorten zijn zeer glad, waardoor ze eenvoudig schoon te maken zijn. Uitermate geschikt voor kinderkamers en keukens.

Sheer

Transparant

Maximaal lichtdoorlatend met een chique uitstraling. Transparante stoffen laten maximaal licht door in uw kamer, maar houdt inkijk van buitenaf tegen. Het ziet er fantastisch uit bij elke keuze raambekleding, maar extra speciaal bij de keuze vouw- of rolgordijnen.

Multi-Directional

Meervoudige Stofrichting

Bij stoffen met het symbool meervoudige stofrichting, kunt  u de stof zowel horizontaal als diagonaal gebruiken. Er wordt geen patroon of design gebruikt waardoor er een bepaalde richting moet worden aangehouden!

Recommended for office environments

Aanbevolen voor kantoorruimtes

Zoals hierboven benoemd - aanbevolen voor kantoorruimtes. Deze stoffen zijn speciaal ontworpen en geproduceerd, rekening houdend met eenvoudig schoonmaken, duurzaamheid, anti-statisch en brandvertragend.

Reflective Coating

Zon reflecterende Coating

Milieuvriendelijke zon reflecterende coating verwerkt in uw raambekleding. Een of twee methoden worden toegepast - een reflecterende coating op de achterzijde van de stof, welke 100% van het zonlicht tegengaat, of er is een laag aangebracht met materiaal, welke voor 95% tot 100% het UV licht filterd.

Hygiene Guard

Hygiënische Bescherming

De stof is behandeld met een hygiënische beschermlaag, welke ervoor zorgt dat bacteriën zo minimaal mogelijk hechten aan de stof, uitermate geschikt voor kantoorruimten en de gezondheidszorg.