Child Safety Products

Kindvriendelijke Raambekleding

Kindveiligheid

Raambekledingdirekt hanteert kindvriendelijkheid als een van de basis uitgangspunten binnen het bedrijf, daarnaast is men constant bezig met het veiliger maken van onze en uw woonomgeving. Om dit te kunnen bereiken, moeten we alle mogelijkheden bekijken, zodat we onveilige situatie’s kunnen vermijden, zoals bijv. belemmerende koorden en kettingen verwerkt in alle soorten raambekleding.

Als onderdeel van onze productontwikkeling heeft raambekledingdirekt een lijn geselecteerd met kindvriendelijke producten geschikt voor ons uitgebreide assortiment raambekleding. Wij blijven constant deze lijn verder uitontwikkelen, zodat we nieuwe veiligere materialen automatisch verwerken in onze raambekledingslijn.

Als detaillist van gunstig geprijsde raambekleding moeten we niet alleen denken als verantwoordelijke fabrikant, maar ook als ouder. Waarbij nagedacht wordt over alle mogelijke bedreigingen met betrekking tot dit onderwerp.

 • Wij hopen dat deze bewustwordingscampagne ook onze klanten aanmoedigd, niet alleen over de veiligheid van onze raambekleding na te denken, maar ook de algehele veiligheid binnen de eigen woonomgeving.
 • Meubilair moet op gepaste afstand staan vanaf het raam, zodat kinderen er niet op kunnen klimmen om bij het raambekleding te kunnen.
 • Kettingen en aanverwante koordjes naast het bed, moeten worden gewikkeld om een kindvriendelijk wikkelhaakje.
 • Koord en kettingen zouden in geen geval vrij mogen hangen. Gebruik altijd een raambekledingdirect veiligheidshaakje en/of een easy snap chains.
 • Ben oplettend wanneer kinderen spelen in de omgeving van lamellen met ketting aan de onderzijde.
 • Om gevaarlijke kindonvriendelijke situatie’s te voorkomen heeft raambekledingdirect een aantal kindvriendelijke producten welke u kunt toevoegen aan uw raambekleding.

Dit is uiteraard de meest eenvoudige manier om alle risico’s uit te sluiten.

 • Veerbediening
 • Afstandsbediening
 • Kettingloze lamellen met gewichtjes aan de onderzijde
 • Koord en ketting opbergmogelijkheden
 • Breekketting (breekt bij spanning op de ketting)
 • Koord en ketting haakjes (worden standaard meegeleverd)
 • Koordklem
 • Veiligheidskwastjes
 • Opbindclips


Samen kunnen we uw woonomgeving veilig maken voor kinderen en toch op een verantwoorde manier inrichten. Het is uw huis – uw creatie!

Child Safety

Kindvriendelijke Producten

Koord & Ketting bevestiging (Rolgordijnen & Lamellen)
Bevestigd op een veilige manier de ketting van uw raambekleding aan de muur. U kunt zelf de ketting langer en korter maken.

Kettingbreekverbinding (Rolgordijnen & Lamellen)
De kettingverbinding breekt gemakkelijk doormidden, wanneer er druk wordt uitgeoefend op de bedieningsketting.


Koord & Ketting haakje (Rol-, Vouw- en Paneelgordijnen, Lamellen)
Deze haakjes kunnen eenvoudig aan de zijkant van het raam worden bevestigd, het koord kan dan om het haakje heen gewikkeld worden, zodat het buiten bereik van de kinderen blijft.

Koordklem (Rolgordijn, Lamellen, Vouwgordijnen en Paneelgordijnen)
Klem is bevestigd aan de muur en houdt de ketting/het koord op veilige afstand van kinderen.


Stop Ringen (jaloezieën)
De plastic stopper wordt bevestigd aan de bovenzijde van het ophaalkoord – dit voorkomt dat het ladderkoord omhoog gehaald kan worden, zonder een gevaarlijke situatie te creëeren.


Enkelvoudige koordverzwaarder (Aluminiun / Houten jaloezieën)
Meerdere koordjes worden hier vervangen door enkele losse koorden, hierdoor wordt vermeden dat er lussen voor handen zijn, waar kinderen gemakkelijk in blijven hangen.


Veiligheids koordverzwaarder (Aluminium Jaloezieën)
Wanneer er druk wordt uitgeoefend op het koord, splitst het koord in vieren, de lus wordt dus gesplitst.